onsdag 7 juni 2017

Min framtida resa mot slutet med LCHF

Jag är Marie, kvinna över 50, vetgirig, nyfiken och inte rädd för att göra om och göra nytt.

Sedan tonåren och efter 4 barn har jag pendlat i vikt upp och ner 20 kg, inte extremt mycket kan man tycka men det har ändock varit frustrerande att inte ha kunnat bibehålla en hälsosam vikt när man nått den. Självklart har jag försökt mig på diverse varianter av bantning och lyckats bättre med en del och mindre bra med andra men så fort man gör avsteg har kilona sakta ökat med tiden.

Min man och jag började prata och förstå för ett par år sedan, att med all forskning som går framåt med hur våra kroppar är uppbyggda och vad vi behöver för energi för att fungera, så är maten det mest viktiga, mer än arv och miljö.

Vet att jag tänkte häromdagen att mina åtskilliga medlemskap på Viktväktarna, ständigt gav mig en känsla av misslyckande och knappt synbart resultat på vågen fast jag följde programmet till pricka. Kommer ihåg en konsulent som tittade igenom mina kostdagböcker och som förklarade att det var det där glaset vinet 2-3 gånger i veckan som hindrade min viktnedgång, även om det rymdes i mina "points".
Alla som vill gå ner i vikt bara behöver äta mindre och röra på sig mer och även detta resulterade inte i några större viktnedgångar för mig.

Så sent som i höstas, var jag för andra gången hos min läkare på vårdcentralen för att få hjälp och undersökning om min ämnesomsättning var åt helsike fel.
Jag hade då i 3 månader levt på 1100 kalorier/dag och lyckats tappa 3 hekto. Han tittade på mig och sa;
- ah, Marie du vet, vi är i den åldern där det är lätt att gå upp i vikt och du äter mycket mer än vad du tror.
Tog blodprov och resultaten visade sig vara helt normala och idag med LCHF så förstår jag ju att jag inte tål stärkelserik mat som ris, pasta, bönor, potatis och bröd..
Jag är så arg idag på min läkare och hoppas jag får chans att träffa honom igen och tala om hur fel han hade. Idag vet jag dessutom att jag har PCO och att hålla vikten är svårare och att man har lätt för att gå upp i vikt är en biverkning med detta syndrom.

Jag köpte i december förra året DR.Michael Mosleys bok "Blodsockerkoll på 8 veckor", jag och min man följde programmet och jag tappade 8,5 kilo på dessa veckor och min man 5.
Så underbart att hitta något som fungerade och efter de åtta veckorna började jag snegla på LCHF.
Hade hittad Kostdoktorn och med sund och informativ information har jag valt att helt och hållet leva resten av livet med denna fantastiskt goda mat.

Jag har ett arbete som säkerhetstjänst och kraven är höga, ingen diabetes, inga sjukdomar, inget högt blodtryck som inte går att medicinera osv.

Vår största anledning att vi båda startade, min man jag, med både Mosleys rön och LCHF är att försöka leva så länge vi kan, så friska som möjligt.

Mitt mål med denna blog är att försöka få personer att förstå och testa andra vägar för att bli lättare, om man har svårt för att gå ner i vikt, friska, bli fri från mediciner (typ 2 diabetiker)  och genom att äta gott för att få ett bättre liv, vad har man att förlora?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar